Van liefdevolle aanraking kun je als zwangere, baby en opgroeiend kind nooit genoeg hebben. Met mijn praktijk Well Be Ing heb ik mij op de massagetechnieken die in deze verschillende levensfasen van toepassing zijn gespecialiseerd: zwangerschaps-, baby- en kindermassage.

Bij de zwangerschapsmassage wordt het zenuwstelsel door de algehele ontspanning gekalmeerd. Daardoor komen hersenstoffen vrij die het gevoel van welzijn verhogen. Deze stoffen zorgen er ook voor dat de baby zich prettig voelt. Bij de massage kan het voorkomen dat de baby ineens rustig wordt. Door de rustgevende massage kan de a.s. moeder zich op een positieve wijze op het lichaam concentreren, en zich zelf meer aanvaarden in een periode waarin soms het zelfvertrouwen afneemt. De bloeddoorstroming wordt bij de massage gestimuleerd, waardoor de placenta beter doorbloed en de afvoer van afvalstoffen wordt bevorderd. Vaak is het ook mogelijk om overtollig vocht kwijt te raken.

Na de zwangerschap en de bevalling is babymassage een heerlijke en ontspannen manier om je kindje beter te leren kennen en heeft een positieve invloed op de hechting met je kindje. Het geeft een gevoel van geborgenheid, warmte, liefdevolle aanraking welke essentiële behoeften voor jouw baby zijn. De Shantala babymassage is een ontspannen totale lichaamsmassage, die met volle aandacht voor je kindje wordt gegeven. Deze massage helpt de spierontwikkeling , de doorbloeding van de huid en stimuleert de zintuigen. Door je kindje regelmatig te masseren slaapt het rustiger en dieper.

De Shantala kindermassage is er op gericht om de balans van het lichaam en de geest te herstellen, en het kind weer kind te laten zijn. Het is een veelzijdige, goed afgestemde kindermassage, die ervoor zorgt dat het kind zich veilig, ontspannen en geaccepteerd voelt.

Massages die wij u momenteel kunnen bieden zijn:

  1. Zwangerschapsmassage
  2. Babymassage
  3. Kindermassage

 

Contra indicaties

Wanneer mag er niet (of aangepast) gemasseerd worden? Massagetherapie is over het algemeen een veilige therapie. Toch kunnen er redenen zijn waarom iemand niet of gedeeltelijk gemasseerd mag worden. Mocht u twijfelen of de gewenste therapie ook voor u mogelijke risico’s met zich meebrengt?, raadpleeg dan eerst uw huisarts of specialist. De mogelijke contra indicaties zijn:

  • Koorts
  • Te hoge of te lage bloeddruk
  • Ontstekingen op de huid
  • Pijn
  • Grote vochtophoping in het weefsel
  • Spataderen (geen beenmassages)
  • Bloeduitstortingen
  • Opgezwollen lymfeklieren
  • Zwangerschap (alleen met speciale technieken)